Du har inga produkter i din varukorg.

Kurser & Stickcafé

Anmälan till våra kurser

Anmälan till alla kurser sker antingen direkt i butiken eller via telefon eller mail. Så snart din kurs-avgift är inbetalad är du garanterad en plats på kursen, dock krävs min 4-5personer för att kursen skall hållas. Förutsätt alltid att kursen blir av. Skulle den bli inställd så tar vi alltid kontakt med dig i god tid.


Anmälan är bindande och kan endast avbokas mot uppvisande av läkarintyg. En anmälnings-avgift på 100kr kommer dock inte att betalas tillbaka. Inbetalning sker till BG 0486-1514.

 

Stickcafé

Stickcafé på torsdagar i jämna veckor.

OBS! Vårens första stickacafé 11/1.

Vi sitter i butiken och stickar / virkar tillsammans. Vi pratar om vad som helst men ofta om handarbete. Vi är alla på olika nivåer i vår kunskapstrappa men låter oss inspireras och influeras av det som de andra cafégästerna skapar.

Stickcaféet håller på mellan 18 och 20 och butiken är öppen hela tiden.

Jag har 16 platser, så hör av dig till info@tantthea.se eller 042-13 51 53 och berätta att du tänker komma.

Om du får förhinder är jag väldigt tacksam om du hör av dig, då har jag möjlighet att kontakta någon som velat komma men som jag ej hade plats till. Om ni är fikasugna så finns gott om möjligheter att köpa kaffe och tilltugg i närheten. Café Annorledes, Ebbas fik, 7-eleven, Espresso House finns alla väldigt nära.

Mönster till muggvärmarna Kureyon sock, hittar du här.


Vi vill ha en egen kurs

Om ni är en grupp som gärna vill ha en egen kurskväll så finns det  flera olika kurserinnehåll ni kan välja mellan. Kursen kan hållas i butiken eller i en lokal som ni själva ordnat. Kontakta oss på mejlen eller telefon så kan vi säkert hitta en lösning.

 

Inspirationskväll

Ni kanske är ett gäng som träffats och handarbetat ihop länge men nu känner ni att ni kört fast och behöver inspiration. Då kan en kväll med garnprat, teknikprat och allmän inspiration vara trevligt. Jag kommer ut, visar garner, visar tekniker och låter er fantasi flöda när ni klämmer och känner på sjalar och annat som jag tar med. 

Kontakta oss på mejl eller telefon för mer detaljer.

Möhippa

Samla gänget och sticka eller virka. Jag kan lära er virka mormorsrutor, virka pulsvärmare, sticka pulsvärmare eller sticka enkel rätstickad sjal. Ni bestämmer!


Kurserna för våren 2018.

15/2 Flerfärgstickning och Intarsia

Stickvärlden översvämmas av vackra flerfärgstickade mössor, vantar och koftor/tröjor.Tycker du att det verkar svårt?

Vi kör en kurskväll för dig som drömmer om att sticka något vackert i flera färger men inte tror att du skall klara av att få det snyggt. Vi lär ut olika sätt att hålla garnet och teknik för att sträcka garnet lagom mycket.

Intarsiastickning är när man stickar ett mönster över endast en del av sin stickning och inte kan/vill dra tråd med sig över hela baksidan. Vi lät ut intarsia både stickat platt (fram och tillbaka) och rundstickad!!


Förkunskaper: räta och aviga maskor

Pris: 295kr inkl lättare fika

Kursledare: Malin N med assistans av Elisabeth

 

1/3 Tvåändstickning

Wikipedia skriver så här: Tvåändsstickning är en gammal, exklusivt nordisk stickteknik som kännetecknas och skiljer sig från vanlig stickning genom att man hela tiden har två garntrådar - ändar - som man växelvis använder till varannan maska och snor om varandra under stickningen. De äldsta fynd man gjort av tekniken visar att den användes redan under 1600-talet.

Tvåändsstickning går långsammare än vanlig stickning men ger i gengäld vindtäta och slitstarka alster. Med denna stickteknik kan fina reliefmönster erhållas även på en enfärgad stickning.

Under kurskvällen lär vi ut hur man lägger upp för tvåändsstickning och vi börjar sticka på en mudd i två färger


Förkunskaper: räta och aviga maskor

Pris: 295kr inkl lättare fika

Kursledare: Malin N med assistans av Elisabeth

 

15/3 Flätor - lite mer avancerade

Flätstickning er avancerat ut men bygger egentligen bara på att det uppkommer mönster när man byter plats på maskor. Denna kväll testar vi att sticka flätor som är snygga både från rätan och avigan samt några som är lite mer utmanande än de vanligaste.

Mönstret är ett köpemönster och ingår inte i kursavgiften. däremot hjälper vi gärna till med att köpa ut det från Ravelry.

Förkunskaper: räta och aviga maskor

Pris: 295kr inkl lättare fika

Kursledare: Malin N med assistans av Elisabeth

Tid: 18-ca 20:30

 

12/4 En rolig sjal

Vi har bestämt oss. Det blir sjalen Sudden Bliss av Kristina Vilimaite. En sjal med nytänk i designen. Stickningen innehåller både tvåfärgspatent (brioche) och mönster i tvåfärgspatent samt ett parti med mönsterstickning.

Du hittar sjalen här.

Förkunskaper: räta och aviga maskor

Pris: 295kr inkl lättare fika

Kursledare: Malin N med assistans av Elisabeth

Tid: 18-ca 20:30

 

26/4 Olika sätt att påbörja en sjal

Egentligen tänkte vi att detta skulle ingå i vår kurs "Sjalkunskap - Inspiration och konstruktion" men hitintills har vi aldrig hunnit med att plocka fram stickorna.

Denna kväll kommer vi att påbörja ett antal olika sjalar med olika konstruktion. Vi stickar smålappar i sjalformer.


Förkunskaper: räta och aviga maskor

Pris: 295kr inkl lättare fika

Kursledare: Malin N med assistans av Elisabeth

Tid: 18-ca 20:30

 

 

 

Kurskatalog på tidigare kurser

Här finns dokument på tidigare kurser.