Du har inga produkter i din varukorg.

Kurser & Stickcafé

Anmälan till våra kurser

Anmälan till alla kurser sker antingen direkt i butiken eller via telefon eller mail. Så snart din kurs-avgift är inbetalad är du garanterad en plats på kursen, dock krävs min 4-5personer för att kursen skall hållas. Förutsätt alltid att kursen blir av. Skulle den bli inställd så tar vi alltid kontakt med dig i god tid.


Anmälan är bindande och kan endast avbokas mot uppvisande av läkarintyg. En anmälnings-avgift på 100kr kommer dock inte att betalas tillbaka. Inbetalning sker till BG 0486-1514.

 

Stickcafé

Stickcafé på torsdagar i jämna veckor.

Vårens första stickcafé 23 jan!!

Vi sitter i butiken och stickar / virkar tillsammans. Vi pratar om vad som helst men ofta om handarbete. Vi är alla på olika nivåer i vår kunskapstrappa men låter oss inspireras och influeras av det som de andra cafégästerna skapar.

Stickcaféet håller på mellan 18 och 20 och butiken är öppen hela tiden.

Jag har 16 platser, så hör av dig till info@tantthea.se eller 042-13 51 53 och berätta att du tänker komma.

Om du får förhinder är jag väldigt tacksam om du hör av dig, då har jag möjlighet att kontakta någon som velat komma men som jag ej hade plats till. Om ni är fikasugna så finns gott om möjligheter att köpa kaffe och tilltugg i närheten. Café Annorledes, Ebbas fik, Espresso House finns alla väldigt nära.

Mönster till muggvärmarna Kureyon sock, hittar du här.

 

Vi vill ha en egen kurs

Om ni är en grupp som gärna vill ha en egen kurskväll så finns det  flera olika kurserinnehåll ni kan välja mellan. Kursen kan hållas i butiken eller i en lokal som ni själva ordnat. Kontakta oss på mejlen eller telefon så kan vi säkert hitta en lösning.

 

Inspirationskväll

Ni kanske är ett gäng som träffats och handarbetat ihop länge men nu känner ni att ni kört fast och behöver inspiration. Då kan en kväll med garnprat, teknikprat och allmän inspiration vara trevligt. Jag kommer ut, visar garner, visar tekniker och låter er fantasi flöda när ni klämmer och känner på sjalar och annat som jag tar med. 

Kontakta oss på mejl eller telefon för mer detaljer.

Möhippa

Samla gänget och sticka eller virka. Jag kan lära er virka mormorsrutor, virka pulsvärmare, sticka pulsvärmare eller sticka enkel rätstickad sjal. Ni bestämmer!

 

Höstens kurser!!

Detta sker hösten 2019:

Workshop – Stickteknik öka/minska och lägg upp/maska av 10 okt

När jag gick i syslöjd fick man lära sig ett sätt att lägga upp maskor, ett sätt att maska av på, ett sätt att öka antalet maskor på och ett sätt att göra minskningar på.

Nu 2019 finns det massor av olika varianter. Stickerskor/are världen över har finurligt hittat sätt att tex på en uppläggning elastisk, att få en ökning osynlig i slätstickning, att göra spegelvända minskningar och massor av andra tekniska lösningar.

Under kurskvällen lär vi ut ett antal olika tekniker och berättar när vi tycker att de är lämpliga att använda.

 

Medtag: garn i ett par färger (ljusa färger) och passande rundsticka minst 60cm. Ta inte för tunt garn, helt något som passar till stickor 3,5-4mm.

Förkunskaper: grundläggande stickkunskaper dvs räta och aviga maskor

Tid: 18-ca 20:30

Pris: 315kr inkl lättare fika

Kursledare: Malin N med assistans av Elisabeth

 

Workshop – Avancerad näverstickning 24 oktober 

Vad vi vet är vi först med att hålla denna kursen i Sverige! Vanlig näverstickning eller entrelac som det heter på engelska innebär att man stickar likformade rutor hela tiden. Möjligen kan man minska antalet maskor resp varv för att smalna av en halsvärmare men detta är något helt annat. Med avancerad näverstickning kan du med stickning få fram ett mönster som påminner om dräll i vävning.

 

Medtag: garn i minst 4 färger och passande rundsticka minst 60cm. Ta inte för tunt garn, helst något som passar till stickor 3,5-4mm.

Förkunskaper: Vanlig näverstickning eller ett stort sug över att ge sig på något avancerat

Tid: 18-ca 20:30

Pris: 315kr inkl lättare fika

Kursledare: Malin N med assistans av Elisabeth

 

Workshop – Vi stickar en socka med flerfärgsmönster 7 november och 5 december

Det var länge sedan vi höll en sockstickningskurs och denna gången passar vi på att lägga in flerfärgsstickning i kursen. Vi har hittat ett trevligt mönster som kan vara grunden till kursen.

Mönstret vi fastnat för är Rialto socks (design Anna Lange).

 

Medtag: Garn i tre färger och passande rundsticka minst 80cm eller strumpstickor. Garnet ska vara standard sockgarn med 420m/100g och stickorna allt från 2-2,25mm om du har små fötter och 2,25.2,5mm om du har lite större fötter.

Förkunskaper: grundläggande stickkunskaper dvs räta och aviga maskor. Vill du lära dig Magic Loop så tar vi det med under kvällen.

Tid: 18-ca 20:30

Pris: 595kr inkl lättare fika

Kursledare: Malin N med assistans av Elisabeth

 

Workshop – Två flugor i en smäll! Vi stickar en ok-tröja uppifrån och ner med mönster i mosaikstickning Del 1 – 21 november och Del 2 – 16 januari

Vårt förslag är att vi stickar tröjan Phoenix (design Libby Jonson). Tröjan stickas uppifrån och ner och oket är stickat med en färg i taget i mosaikstickning.

Mosaikstickning innebär att du stickar med endast en färg per varv och genom att lyfta maskor skapas ett mönster som ser ut som om det är flerfärgsstickning.

Workshopen går över två tillfällen och vid första tillfället börjar vi med oket och sedan blir det gott om tid att färdigställa det. Och vid andra tillfället är det dags att dela oket för ärmar och bål.

Masktätheten på tröjan ska vara 18m/10cm och vi kommer troligen att sticka våra i antingen Lettlopi eller Peruvian Highland Wool.

 

Medtag: Garn och stickor som passar till masktätheten som skall vara på tröjan.

Förkunskaper: Grundläggande stickkunskaper dvs räta och aviga maskor

Pris: 595kr inkl lättare fika

Kursledare: Malin N med assistans av Elisabeth

 

 

 

Kurskatalog på tidigare kurser

Här finns dokument på tidigare kurser.