Du har inga produkter i din varukorg.

Kurser & Stickcafé

Anmälan till våra kurser

Anmälan till alla kurser sker antingen direkt i butiken eller via telefon eller mail. Så snart din kurs-avgift är inbetalad är du garanterad en plats på kursen, dock krävs min 4-5personer för att kursen skall hållas. Förutsätt alltid att kursen blir av. Skulle den bli inställd så tar vi alltid kontakt med dig i god tid.


Anmälan är bindande och kan endast avbokas mot uppvisande av läkarintyg. En anmälnings-avgift på 100kr kommer dock inte att betalas tillbaka. Inbetalning sker till BG 0486-1514.

 

Stickcafé

Stickcafé på torsdagar i jämna veckor.

OBS! Vi återkommer med när vårens stickcaféer börjar.

Vi sitter i butiken och stickar / virkar tillsammans. Vi pratar om vad som helst men ofta om handarbete. Vi är alla på olika nivåer i vår kunskapstrappa men låter oss inspireras och influeras av det som de andra cafégästerna skapar.

Stickcaféet håller på mellan 18 och 20 och butiken är öppen hela tiden.

Jag har 16 platser, så hör av dig till info@tantthea.se eller 042-13 51 53 och berätta att du tänker komma.

Om du får förhinder är jag väldigt tacksam om du hör av dig, då har jag möjlighet att kontakta någon som velat komma men som jag ej hade plats till. Om ni är fikasugna så finns gott om möjligheter att köpa kaffe och tilltugg i närheten. Café Annorledes, Ebbas fik, 7-eleven, Espresso House finns alla väldigt nära.

Mönster till muggvärmarna Kureyon sock, hittar du här.

 

Vi vill ha en egen kurs

Om ni är en grupp som gärna vill ha en egen kurskväll så finns det  flera olika kurserinnehåll ni kan välja mellan. Kursen kan hållas i butiken eller i en lokal som ni själva ordnat. Kontakta oss på mejlen eller telefon så kan vi säkert hitta en lösning.

 

Inspirationskväll

Ni kanske är ett gäng som träffats och handarbetat ihop länge men nu känner ni att ni kört fast och behöver inspiration. Då kan en kväll med garnprat, teknikprat och allmän inspiration vara trevligt. Jag kommer ut, visar garner, visar tekniker och låter er fantasi flöda när ni klämmer och känner på sjalar och annat som jag tar med. 

Kontakta oss på mejl eller telefon för mer detaljer.

Möhippa

Samla gänget och sticka eller virka. Jag kan lära er virka mormorsrutor, virka pulsvärmare, sticka pulsvärmare eller sticka enkel rätstickad sjal. Ni bestämmer!

 

Pga sjukdom är inte vårens kurser planerade än. Vi återkommer.

Detta skedde hösten 2018:

27/9 Vi stickar socka - tå upp

Vi lär ut en basstrumpa som stickas från tån och uppåt. 

Under kurskvällen stickar vi en minisocka som innehåller alla moment. På slutet lär vi ut några varianter av resår så att du kan variera dina skaft på kommande sockor.

Medtag eller köp i butiken: lite grövre garn (inte tunt sockgarn) och ta en ljus färg. Gärna garn som passar till stickor 3,5-4. Både strumpstickor och lång rundsticka med mjuk kabel (magic loop) funkar under kurskvällen.

Förkunskaper: räta och aviga maskor

Pris: 295kr inkl lättare fika

Kursledare: Malin N med assistans av Elisabeth

 

11/10 Tvåändstickning fortsättningskurs

För er som vill vidga vyerna inom tvåändsstickning. Vi gör färg- och strukturmönster. På en mudd kommer vi även att lära oss att göra krokmaskor, djupmaskor, horisontella flätor

Wikipedia skriver så här: Tvåändsstickning är en gammal, exklusivt nordisk stickteknik som kännetecknas och skiljer sig från vanlig stickning genom att man hela tiden har två garntrådar - ändar - som man växelvis använder till varannan maska och snor om varandra under stickningen. De äldsta fynd man gjort av tekniken visar att den användes redan under 1600-talet.

Tvåändsstickning går långsammare än vanlig stickning men ger i gengäld vindtäta och slitstarka alster. Med denna stickteknik kan fina reliefmönster erhållas även på en enfärgad stickning.


Medtag eller köp i butiken: Rauma finull. Du kan själv avgöra om du vill sticka med enkelt eller dubbelt garn. Gärna ljus färg.

Förkunskaper: grunderna i tvåändsstickning

Pris: 295kr inkl lättare fika

Kursledare: Malin N med assistans av Elisabeth

 

25/10 Olika sätt att göra förkortade varv och när passar de olika varianterna bäst

Förkortade varv används när man vill forma eller vinkla varven i stickning. Ofta använder man sticksättet för att få en kofta högre i nacken än framme vid halsen.

Det finns ett antal olika sätt att tekniskt sticka förkortade varv på. Under kurskvällen testar vi flera varianter och du kan se vilken som passar din slätstickning eller rätstickning bäst. Efter kursen ha du kunskap att ändra i beskrivningar till din favoritvariant. .

Medtag eller köp i butiken: Ljust garn som passar till stickor 3,5-4mm. 

Förkunskaper: räta och aviga maskor

Pris: 295kr inkl lättare fika

Kursledare: Malin N med assistans av Elisabeth

Tid: 18-ca 20:30

 

8/11 Olika sätt att sticka tummar

Vill du sticka vantar? Blir du osäker när du stöter på en ny variant
av att sticka "tumme" på? Vilka för- och nackdelar har de olika
varianterna?

Under kurskvällen stickar vi olika varianter på "tummar".
Olika tekniker ger olika passform och du kan känna vilken
form som du gillar bäst.

Vi testar klassisk tummer för Lovikkavante, tumme som ökar
rakt åt sidan, tumme med tumkil och slutligen tumme med
ökning längs livslinjen i handen.

Medtag eller köp i butiken: Ljust garn som passar till stickor 3,5-4mm.

Förkunskaper: räta och aviga maskor

Pris: 295kr inkl lättare fika

Kursledare: Malin N med assistans av Elisabeth

Tid: 18-ca 20:30

 

22/11 Vi stickar en sjal som passar till ett nystan graderat garn

Nu har vi bestämt oss!! Det blir True Colors av Melanie Berg. Denna sjalen blir jättefin med ett enfärgat garn och ett långgraderad. Vill man så kan man istället använda flera olika nyanser tillsammans med det enfärgade. Bildenär lånad från Melanie Bergs sida på Ravelry.

Mönstret är ett köpemönster och finns här .  Om du inte vill köpa ut mönstret själv så ombesörjer jag gärna det och vi kan fixa det i butiken.

Som vanligt har vi inte riktigt bestämt oss. Vi vet bara att det blir en sjal som vi tycker passar riktigt bra till en nystan av ett långgraderat garn. Det vinns ju så många fina färger i tex Poema eller Puno eller Gormitolo Puno.  

Håll utkik så kommer sjaldesignen om ett tag.


Förkunskaper: räta och aviga maskor

Pris: 295kr inkl lättare fika

Kursledare: Malin N med assistans av Elisabeth

Tid: 18-ca 20:30

 

 

 

Kurskatalog på tidigare kurser

Här finns dokument på tidigare kurser.